Начало Бокс АИБА удължи срока за заявки за Световното първенство по бокс за мъже

АИБА удължи срока за заявки за Световното първенство по бокс за мъже

АИБА удължи срока за заявки за Световното първенство по бокс за мъже
0

Огромен интерес бе отчетен към Световното първенство по бокс за мъже. Надпреварата тази година ще се проведе в Белград, Сърбия от 24-ти октомври до 6-ти ноември. До момента има заявки от 68 държави.

От Международната боксова асоциация (АИБА) не очакваха такъв наплив и по настояване на националните федерации решиха да удължат срока за регистрация. Новата дата е 4-ти октомври.

Сред страните, които вече са акредитирани, са Куба, Узбекистан, Тайланд, Филипините, Украйна, Индия, Монголия и др. България също ще участва. А между бъдещите участници са световноизвестни боксьори, шампионите и победителите от най-големите и важни турнири по бокс като Хасанбой Дусматов, Хулио Ла Круз, Емомали Рахмон и други.

За първи път в 75-годишната история на АИБА носителите на медали на предстоящото Световно първенство по бокс за мъже в Белград, Сърбия ще бъдат възнаградени със сериозни парични награди от организацията. Общият награден фонд възлиза на 2,6 милиона щатски долара. Наградата за първо място е 100 000 щатски долара, сребърните медалисти получават по 50 000, а и двата бронза получават по 25 000.