Начало Бокс Антъни Крола иска мач с Ломаченко (ВИДЕО)

Антъни Крола иска мач с Ломаченко (ВИДЕО)

Антъни Крола иска мач с Ломаченко (ВИДЕО)
0

Бившият световен шампион на WBA в лека категория – Антъни Крола (34-6-3), показа самоувереност и решителност, споделяйки желанието си скоро да се изправи срещу настоящия шампион на WBA „Super“ в лека категория – Василий Ломаченко (11-1-0).

В момента 32-годишният англичанин е претендент номер едно за титлата на Лома, след като на 10 ноември победи Дауд Йордан в елиминационен мач на Световната боксова асоциация.

За да се случи такъв мач, първо 30-годишният украинец трябва да победи Хосе Педраса на 8 декември в Ню Йорк.

Големият проблем за Крола е, че голяма част от боксовите фенове по света са на мнение, че той няма да окаже никаква съпротива на двукратния олимпийски шампион и евентуален двубой няма да генерира достатъчно приходи.

В момента британецът е в период на завръщане сред боксовия елит, след като в края на 2016-та и началото на 2017 г. загуби на два пъти по точки от Хорхе Линарес, и то на родна почва.

И двата сблъсъка с венецуелеца бяха за световна титла, но Крола така и не успя да намери сили, за да се справи с Линарес, който пък загуби пояса си именно от Ломаченко на 12 май тази година.

На въпрос дали Крола би искал да излезе срещу Лома, той отговори така:

„Разбира се, че искам да се бия с него. Не го казвам просто защото ще взема добри пари, искам да се бия с един от най-добрите.

Нямам намерение просто да съм на един ринг с него, както много хора в социалните медии твърдят. След боя му с Педраса ще знам повече, но имам достатъчно вяра в себе си за това, че мога да го победя.

Що за боец ще съм, ако кажа, че ще чакам да оваканти титлата и тогава да се бия за нея? Така не се прави бизнес“, заяви бившият световен шампион.