Начало Бокс Betindex.net за реванша Джошуа – Руис: Британецът може да си върне пояса с нокаут

Betindex.net за реванша Джошуа – Руис: Британецът може да си върне пояса с нокаут

Betindex.net за реванша Джошуа – Руис: Британецът може да си върне пояса с нокаут
0

Половин година, след като шокиращо сдаде 4-те си шампионски пояса в тежка категория, Антъни Джошуа се изправя отново срещу Анди Руис в реванш, в който залогът е всичко или нищо. Мястото на битката е нетрадиционно – Дирия, Саудитска Арабия, но прогнозите сочат за победител обичайния претендент. Както преди 1 юни 2019 г., когато британецът беше сочен за категоричен фаворит в боя в „Медисън Скуеър Гардън”, отново предпочитанията на специалистите са в полза на Джошуа.

Може би е странно притежателят на поясите да бъде смятан едва ли не за аутсайдер, но въпреки успеха си преди 6 месеца Анди Руис все така е смятан за по-уязвимия от двамата боксьори. Нещо повече – мнозина смятат, че актуалният световен шампион е на път да загуби двубоя с нокаут. От betindex.net  съветват любителите на залозите да търсят победа на британеца с нокаут, технически нокаут или дисквалификация, тъй като подобен изход би донесъл по-голяма възвръщаемост в сравнение със стандартното определяне на победителя. Докато ставките за успех на Джошуа, без да се уточнява по какъв начин ще бъде постигната, падат под 1,50 (което индикира, че това е големият фаворит), то за нокаут коефициентите вече са близо до 2,00.

Малко е вероятно да се стигне до нов триумф на Руис. Разрушителят действително има едно-единствено поражение от 34 битки, които е водил на професионалния ринг, но въпреки това са малцина тези, които вярват, че той ще надделее още веднъж над британския съперник.

Какви са причините за провала на Джошуа в първия мач?

След шока в „Медисън Скуеър Гардън” се появиха какви ли не конспиративни теории, които да обяснят този изход. Според някои Джошуа е бил нокаутиран в спаринг в седмицата преди двубоя с Руис. Други слухове твърдят, че Антъни дори е получил сътресение, от което не се е възстановил напълно, а това е повлияло неизменно и върху представянето му. Говори се и за паник атака, получена от британеца в минутите, преди да се качи на ринга. Всички тези предположения бяха категорично отхвърлени от промоутъра Еди Хърн.

Това, което не може да се отрече, е подценяването от страна на Джошуа по адрес на Руис. Според много специалисти световният шампион от 2016-та до юни 2019-та не е гледал особено сериозно на родения в Калифорния американски опонент от мексикански произход. Това не е толкова изненадващо, тъй като и непредубеден зрител би дал предпочитания на Антъни заради безупречната му физика пред доста неугледния и тромав на пръв поглед Анди. Смята се също така, че Джошуа не е провел правилна и пълноценна подготовка за мача в Ню Йорк. А отсреща Руис е бил мобилизиран на максимума на своите възможности, което в такива срещи може да бъде водещ фактор.

И не на последно място – загубата на Джошуа може да има връзка и с нещо толкова банално като… ечемик в окото. За това намекна друг бивш световен шампион – Карл Фрамптън, който разказва за своя среща с Джошуа няколко дни преди битката в „Медисън Скуеър Гардън”. Фрамптън е забелязал, че британецът има инфекция на окото, която според него се е отразила на концентрацията му и е изиграла роля за неочаквания изход.

Така или иначе шокът е в миналото, а сега предстои реванш. Антъни Джошуа този път ще бъде мобилизиран до краен предел и нищо чудно да откаже Анди Руис, още преди да са изтекли 12-те рунда.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.