Начало Бокс Благосклонен жребий за българките на турнира „Балкан“

Благосклонен жребий за българките на турнира „Балкан“

Благосклонен жребий за българките на турнира „Балкан“
0

Почти всички български боксьорки започват директно от полуфиналите в категориите си на петия международен турнир по бокс за жени и девойки „Балкан“. Надпреварата в зала „Георги Христов“ (Ботевград) ще продължи до 6 август, а входът за зрители е свободен.

В състезанието участват над 100 боксьорки от 15 държави.

При жените Севда Асенова чака победителката от мача между Гагири Айше (Турция) и Агнеса Митко (Русия). Представителката ни в категория до 48 килограма е на полуфинал, който ще играе в неделя.

Бронзовата медалистка от Европейските игри в Минск – Габриела Димитрова, също стартира от полуфиналите, при 51-килограмовите. Така в понеделник може да има български сблъсък, ако Мартина Маринова преодолее първата си съперничка.

Facebook/Българска Федерация по Бокс

В Топ 4 на категория до 54 килограма е и Златислава Чуканова, която очаква на полуфиналите в понеделник Катерина Тазабекова (Русия) или Сара Свенсон (Швеция).

Шампионката от Минск Станимира Петрова (-57 кг) е на четвъртфиналите срещу Али Рамла (Сомалия). Мачът е от следобедната сесия на 3 август.

В категория до 60 килограма също може да има български полуфинал. По жребий там вече е Аслъхан Мехмедова, а нейна съперничка в понеделник може да бъде Мариана Сивенова.

Деница Елисеева (-60 кг) очаква Наталия Сичугова (Русия) или Анета Ригиелска (Полша) на полуфинал. В Топ 4 е и Мелис Йонузова (-69 кг). На полуфинал тя може да се бие с Добромира Георгиева, която първо трябва да преодолее четвъртфиналния си мач. Двубоите на Деница и Мелис са в понеделник.

Facebook/Българска Федерация по Бокс

При девойките Мелек Закифова и Жулияна Петрова са на полуфинал при 48-килограмовите, където играят утре съответно срещу Пихла Каиво (Финландия) и Диана Пасат (Румъния).

Дара Ганчева играе в неделя срешу Виктория Рогалинска (Полша) на полуфинал при 51-килограмовите. От същата фаза в неделя стартира и Дилек Серветова (-54 кг), която ще се боксира с Каролина Ампулска (Полша). Ана-Мария Дялова (-60 кг) започва срещу Ванеса Оржик (Полша), а Далия Райчева (-64 кг) очаква съперничката си на полуфиналите.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.