Начало Бокс България си осигури медал от Европейското, трябваше да са два

България си осигури медал от Европейското, трябваше да са два

България си осигури медал от Европейското, трябваше да са два
0

По прекрасен начин започна 5-ят ден на Европейското по бокс за мъже и жени до 22 г. във Владикавказ.

Първа на ринга за България излезе Еми-Мари Тодорова, която без особени проблеми надви Макси Клоцер от Германия чрез единодушно съдийско решение и по този начин си осигури участие на 1/2-финал в категория до 48 кг.

Тодорова започна срещата изключително уверена в себе си и още от самото начало си пролича, че само чудо би пратило германката на 1/2-финал. Българката работеше много добре в защитен план и не допускаше никакви изненади благодарение на високо вдигнатия гард и прекрасните контриращи удари.

Въпреки че прекара почти целия мач в игра от заден крак, Еми-Мари не попадна в неудобни ситуации и при всяка възможност маркираше лицето на противничката си, чиито удари често увисваха във въздуха.

Контриращите леви прави на нашето момиче рядко пропускаха целта си, а в моментите за атака Тодорова по блестящ начин пускаше бързи комбинации и след това отново заемаше по-защитна стойка.

Накрая Клоцер видимо бе по-изтощената от двете, а българската боксьорка се забавляваше на ринга, сменяйки гарда когато и както си пожелае. В следващия мач съперничка на нашето момиче ще бъде рускинята Екатерина Палцева.

Доброто представяне на Тодорова бе последвано от още едно такова за България, този път в категория до 60 кг. Аслъхан Мехмедова излезе срещу представителката на Англия Шона Уитуел, но в аматьорския бокс нещата често излзиат извън нормалното и съдийте край ринга отсъдиха единодушна победа за британката с 5:0.

Уитуел имаше предимство във височината и разтега, но по-добрите попадения и по-адекватната игра със сигурност бяха за Мехмедова.

Англичанката се опитваше да пласира далечни удари с десния си прав, но те не представляваха особено голям проблем за българката, която чрез много движение на главата ги избягваше. Във втория рунд Аслъхан пусна много добра комбинация от няколко поредни удара, които разкървавиха сериозно носа на съперничката ѝ. Срещата бе спирана на три пъти, за да се изчисти кръвта по лицето на Уитуел.

Мехмедова играеше с ниско свален гард, но плътно следваше тактиката си да не се впуска в капаните на опонентката си, която услужливо я приканваше да дойде при нея. Вместо това, нашето момиче много умело и експлозивно се впускаше в атаки отдолу, за които англичанката нямаше отговор в повечето пъти.

В третия рунд Аслъхан се озова на пода след игра от близка дистанция, но това бе плод на загуба на равновесие от нейна страна, а не на някакъв добър удар. По-високата британка продължаваше да дебне удобни моменти за вкарване на десен и ляв прав, но Мехмедова знаеше какво да прави, за да не се озове в неудобна ситуация.

youtube.com

В крайна сметка петима съдий около ринга отсъдиха всеки един рунд за Шона Уитуел и така Мехмедова преустановява участието си на Европейското.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.