Начало Бокс Боксьори ще учат футболисти на любов към родината
0

Боксьори ще учат футболисти на любов към родината

Боксьори ще учат футболисти на любов към родината
0

Генералният секретар на Руската федерация по бокс Кирил Щекутиев вярва, че съвместната подготовка на националните отбори по бокс и футбол ще помогне на последните да бъдат по-мотивирани на терена.

В близко бъдеще Щекутиев възнамерява да подаде официално заявление до Руския футболен съюз с предложение за провеждане на такава тренировка. Според плана на Щекутев, първоначално състезателите ще играят футбол един срещу друг, а след това боксьорите ще проведат майсторски клас за играчите в приятелски спаринг.

След Евро 2020 на боксовата общност ни се стори, че футболистите на националния отбор не горят достатъчно в мачовете. Руският отбор по бокс би искал да им обясни какво означава да обичаш страната и да се бориш за нея. В крайна сметка боксьор излиза на ринга без нито една рубла и е готов да умре за страната си. Но футболистите нямат това – те мислят за пари. Футболистите ще се научат как да нанасят и понасят удари“, каза Щекутиев.

Руският национален отбор по футбол приключи участието си на Евро 2020 с 3 точки на последно място в групата и голова разлика 2:7.