Начало Бокс Боксовите специалисти в Англия разкъсаха Фюри от критики

Боксовите специалисти в Англия разкъсаха Фюри от критики

Боксовите специалисти в Англия разкъсаха Фюри от критики
0

Световният шампион на WBC в тежка категория – Тайсън Фюри, е разкъсван от критики от медиите в собствената си родина Англия заради очакваното пропадане на мечтаната битка с Олександър Усик (IBF, WBO и WBA), която трябваше да определи първия безспорен шампион в дивизията с четири колана.

Украинецът изненадващо се съгласи на разпределение на 70/30 от наградния фонд в полза на Циганския крал, но после излязоха други пречки пред дуела.

По думите на Олександър Красюк пред talkSPORT, ще му отнеме поне 15 минути, докато каже списъка с всички изисквания на непобедения британец. „Имаше абсолютно неприемливи искания. Това е пълно неуважение към обединителен мач в дивизията. Фюри отиде твърде далеч„, каза още Красюк.

Спешна среща между агентите на Усик и Фюри

Водещата на talkSPORT Лаура Уудс добави: „Всеки път Усик се съгласяваше на новите искания. Феновете на бокса в Англия заслужават нещо по-добро. Като цяло, феновете на бокса заслужават повече. Това е катастрофа от гледна точка на популярността на спорта по цял свят. Не изглежда добре за Фюри, не го разбирам„, каза Уудс.

Изпълнителният директор на английската компания Matchroom Франк Смит заяви в интервю за iD Boxing: „Усик е герой, защото приемаше и приемаше изискванията. За съжаление, други препятствия продължават да възпрепятстват официалното обявяване на битката, въпреки че разделянето на парите е договорено„.

В едни от най-авторитетните медии на Острова – Sky Sports и BBC, също има материали, в които не пестят критики към поведението на Фюри.