Начало Бокс Чарло призова за синдикат на боксьорите

Чарло призова за синдикат на боксьорите

Чарло призова за синдикат на боксьорите
0

Джърмел Чарло призова за обединение в боксовия свят, за да бъде сформиран синдикат, който да защитава интересите на спортистите срещу федерациите и организаторите на галавечерите.

Той е носител на четири от 5-те най-значими шампионски пояса в света – IBF, WBA, WBC и WBO, което означава, че за всяка една негова поява на ринга, е длъжен да отделя 12% от хонорара си за тях. В някои случаи това би могло да се равнява на милиони.

Ще ми се да създадем профсъюз в бокса. Искам ние да сме поколението, което да го стори. Когато се биеш под егидата на големите организации, трябва да плащаш по 3% всеки път, когато се биеш. Аз държа четири от техните пояси, така че давам по 3% на всяка и така общо по 12% на мач, само за да се бия. Тези пари не ми се връщат, а са само за излизането ми на ринга. Бих искал да си имаме синдикат за това. Иска ми се да можехме да създаден система, в която всички да се присъединят в някаква лига, но тогава ще ми е нужен някой голям инвеститор или нещо подобно. Няма как сам да го направя, но, мамка му, Мейуедър също го искаше. Бих седнал с него, защото притежава всичко – опитът, инвеститорите и всички останали глупости“, каза Чарло за Showtime Sports.

Той обаче е песимист за реализирането на тази идея, защото очаква да има огромна съпротива от федерациите, които доминират спорта от десетилетия и векове.