Начало Бокс Даниел Асенов ще атакува шеста европейска титла във Владикавказ

Даниел Асенов ще атакува шеста европейска титла във Владикавказ

Даниел Асенов ще атакува шеста европейска титла във Владикавказ
0

Даниел Асенов-Тайсъна се класира на финал на Европейското първенство по бокс за мъже и жени до 22 години във Владикавказ, Русия. Така българският национал ще има шанс да атакува шестата си европейска титла.  Асенов спечели полуфиналния си сблъсък в категория до 52 килограма днес, след като победи с единодушно съдийско решение украинеца Ростислав Билостотски. Срещата бе първа от вечерната сесия.

Тайсъна започна със самочувствие на ринга днес и още в началните секунди вкара няколко добри прави удара. Съперникът му също тръгна по-смело в средата на рунда и започна да атакува, като успя да пласира няколко крошета. Съветите от ъгъла на Асенов бяха да играе по-ниско и така да противодейства на затворения гард на украинеца. Треньорите на Билостотски го насърчаваха пък да заложи на тройни комбинация. Това се оказа успешно за украинския ъгъл в началото на втория рунд, но за кратко. Асенов започна да вкарва тежки крошета, особено с лявата си ръка. Третата част от срещата бе най-силна за българина, който особено в последната минута притисна опонента си в ъгъла до въжетата и налагаше Билостотски като боксова круша. Съвсем заслужено и съдиите отсъдиха в полза на петкратния европейски шампион с 5:0 гласа – 29:28, 29:28, 29:28, 30:27, 30:26.

Съперник на Даниел Асенов във финала ще бъде Кийран Макдоналд от Англия, който спечели другия полуфинал срещу Нодари Дарбаидзе от Грузия с 5:0 съдийски гласа.

Така в Русия ни очакват два български финала на Европейското първенство до 22 години. За титлата ще спори и другият брат от фамилия Асенови – Боян. Негов съперник за златото при 56-килограмовите ще бъде руснакът Сергей Ярулин.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.