Начало Бокс Детелин Далаклиев предава любовта си към бокса на деца от Плевен
0

Детелин Далаклиев предава любовта си към бокса на деца от Плевен

Детелин Далаклиев предава любовта си към бокса на деца от Плевен
0

Световният шампион по бокс Детелин Далаклиев иска да създаде своя школа за деца. Идеята си той сподели в плевенското начално училище „Патриарх Евтимий“, като част от поредицата инициативи по проекта „Училище за здраве“, предава местния сайт „Плевен за Плевен“.

Далаклиев, който е родом от Плевен, говори за детството си и за пътя си до световния връх в бокса пред група второкласници.  Той даде много съвети, сред които колко важни са училището и знанията, за да се превърнеш в голям спортист, както и препоръча да се спортува повече за здраве.

Бившият боксьор разкри, че се е увличал по различни спортове, но винаги е гледал боксовите мачове по телевизията и така се е влюбил в този спорт. Първото му качване на ринга е на 14 година, а ключът към много му успехи и медали, според него, се дължи на факта, че винаги е възприемал бокса като игра и удоволствие. „Боксът е не само удари и нападение, но и комбинация от бързина и добре изградена защита“, казва Далаклиев.

На срещата присъства и директорът на училището Весела Йотова, която благодари на шампиона и го покани отново да гостува в училището, защото е важно децата да общуват с успели българи като него. Учениците бяха подготвили подаръци – портрети на боксьора, които сами са изработили. Шампионът раздаде автографи и се снима с всички.

Снимки: plevenzapleven.bg

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.