Начало Бокс Диаз и Рахимов не успяха да се победят в сблъсък за световна титла

Диаз и Рахимов не успяха да се победят в сблъсък за световна титла

Диаз и Рахимов не успяха да се победят в сблъсък за световна титла
0

Световният пояс на IBF в категория „супер перо“ остана без притежател, след като Джоузеф Диаз и Шавкат Рахимов не успяха да се победят в мача им през изминалия уикенд.

Американец и руснак изиграха изключително равностоен мач и действително равният бе най-справедливият резултата след изиграването на всичките 12 рунда. Съдиите край ринга отсъдиха 115-113 в полза нa Диаз и два пъти 114-114.

Диаз, който бе шампион на Международната боксова федерация, изгуби правото да се бие за титлата си на задължителния кантар, тъй като бе по-тежък от допустимото.

Така 26-годишният руснак бе единственият боксьор, който можеше да се окичи със златото, но явно всичко ще трябва да се решава в реванш.

Диаз започна по-солидно срещата, налагайки темпото в първите няколко рунда. Рахимов започна да отвръща на предизвикателството с течение на времето, което ограничи американеца само до контриращи удари.

В третия рунд носът на Диаз бе разбит и това даде допълнителна мотивация на Шавкат, който започна да стоварва всевъзможни удари. След преполовяването на срещата, Диаз отново настъпи газта и започна да пласира добри серии, които поразтърсиха Рахимов.

До края на срещата преимуществото постоянно се сменяше и нито един от двамата не успяваше да доминира напълно над съперника. В последния 12-ти рунд и двамата намалиха оборотите, мислейки си, че са направили достатъчно за победата.