Начало Бокс Дилиън Уайт сменя Португалия с Испания заради COVID мерки

Дилиън Уайт сменя Португалия с Испания заради COVID мерки

Дилиън Уайт сменя Португалия с Испания заради COVID мерки
0

Промяна в подготовката на Дилиън Уайт ще бъде направена заради пандемията от коронавирус. Американският боксьор е на лагер в Португалия преди сблъсъка си с Александър Поветкин, който е насрочен за 6-ти март в Лондон. Победителят от тази среща става официален претендент за шампионския пояс в тежката категория на Световния боксов съвет (WBC).

Уайт обмисля да смени държавата, в която се подготвя, тъй като Великобритания въвежда от 14-ти февруари по-строги мерки за влизащите именно от Португалия. Ако не го направи той ще подлежи на задължителна 10-дневна карантина в одобрен от правителството хотел. Засега идеята професионални спортисти да влизат в специален „балон“, в който да тренират, все още не е одобрена в Обединеното кралство. Така много голяма е вероятността да се наруши тренировъчният му режим така.

Мениджърът на американския боксьор – Един Хърн, разкри, че гледат в посока Испания. Друг проблем пред тях е, че желаните спаринг партньори на Уайт не могат да пътуват също заради ограниченията и анти ковид мерките.

Припомняме, че двубоят трябваше да се проведе през август 2020-та, но именно заради заболяване от коронавирус на Александър Поветкин, той бе отложен. 41-годишният руснак получи усложнения, а подготовката си той поднове едва в средата на януари с лагер на руското черноморие.

Двубоят е реванш за Уайт, който загуби от Александър Поветкин с нокаут на 22 август в тренировъчния лагер на „Matchroom“ в Брентуд, Англия.