Начало Бокс Дионтей Уайлдър: Харесвам Паркър, но искам Джошуа да спечели
0

Дионтей Уайлдър: Харесвам Паркър, но искам Джошуа да спечели

Дионтей Уайлдър: Харесвам Паркър, но искам Джошуа да спечели
0

Световният шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (39-0, 38 КО)призна, че има симпатии към шампиона на WBO Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО), но също така допълни, че не би искал новозеландеца да спечели предстоящата му среща с шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО).

Не е тайна, че Уайлдър иска да се изправи на ринга срещу Джошуа в двубой, който може да бъде най-доходоносният в неговата кариера, но ако британецът загуби мача с Джоузеф Паркър, тези планове ще пропаднат.

„Харесвам Паркър, но бих излъгал, ако кажа, че искам той да победи, но все пак му пожелавам успех. Причината е проста – целият свят иска да види среща между мен и Джошуа. Това ще бъде най-големият двубой в историята в тежка категория. Затова искам Антъни Джошуа да победи, но това е брутален спорт и всичко може да се случи“, заяви Дионтей Уайлдър.

„Бронзовият бомбардировач“ също призна, че преди време е давал съвети на Паркър, които ако сега бъдат спазени, новозеландецът ще се представи на доста добро ниво.

„Преди време дадох някои ценни съвети на Паркър, които ще ми бъдат от полза, ако успее да изпълни правилно. Той трябва да стои ниско и да нанася удари, освен това трябва непрекъснато да движи главата си. Ако Паркър направи това, той със сигурност ще види пропуски в защитата на Антъни Джошуа. Когато човек изглежда силен и мускулест, това не означава, че той ще размаже всички“, сподели Дионтей Уайлдър.

Дългоочакваният двубой за обединяване на коланите в тежка категория между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър ще се състои на 31-ви март на стадион „Принсипалити“ в Кардиф, Уелс.