Начало Бокс Дисквалифицираха Суеро за инфантилното му поведение срещу Шофийлд

Дисквалифицираха Суеро за инфантилното му поведение срещу Шофийлд

Дисквалифицираха Суеро за инфантилното му поведение срещу Шофийлд
0

Естеури Суеро (13:2) сложи черно пето върху иначе обещаващата си кариера с поведението си на ринга в Лас Вегас срещу Флойд Шофийлд (17:0), тъй като принуди съдията да го дисквалифицира в петия рунд.

„Пумата“ демонстрира изключително инфантилно поведение скоро след първия гонг, когато бе разклатен с мощно дясно кроше. Той започна да търси тялото на Шофийлд, за да го хване в клинч така, както човек търси телефона си през нощта, за да провери часа.

Във втория рунд видяхме първата служебно отнета точка от Суеро, защото на два пъти реши да прилага хватки от борбата. Още една точка му бе отнета в четвъртия рунд заради нестихващите опити да хитрува. Кулминацията дойде в петата част, когато Естеури реши да вкара два поредни ъпъркъта в слабините на Флойд. Това бе капката, която преля чашата, и той бе заслужено дисквалифициран.

Естеури Суеро тръгна да бяга от ринга в знак на протест, но неговият екип го спря и го върна на сцената, за да покаже поне капчица спортсменство, защото вината бе изцяло негова за този развой на събитията.

От своя страна Флойд Шофийлд продължава да трупа точки в перфектната си статистика и в понеделник със сигурност ще го видим в топ 100 на лека категория и току виж през 2025 г. получи и първия си шанс за трофей.