Начало Бокс Дон Кинг за Тайсън – Джоунс: Трябва да уважаваме легендите

Дон Кинг за Тайсън – Джоунс: Трябва да уважаваме легендите

Дон Кинг за Тайсън – Джоунс: Трябва да уважаваме легендите
0

Легендарният боксов промоутър – Дон Кинг, който е менижирал кариерите на едни от най-важните боксьори в света, е щастлив да види Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши отново в действие.

Миналата седмица стана ясно, че двете икони на американския бокс ще се изправят един срещу друг в приятелски мач на 12-ти септември в Калифорния.

Дон Кинг е промоутър на Майк от края на ’80-те години на миналия век, като „Железния“ Майк не един път е споделял, че 88-годишният Доналд Кинг е откраднал стотици милиони от банковата му сметка.

„Майк и Рой са две икони“, заяви Кинг.

Embed from Getty Images

„Това се прави в името на забавлението, но също така изпраща и важно съобщение. Толкова години по-късно и отново залагат живота си на карта.

„Не ме интересува кой си, трябва да уважавате това. Това не е като другите спортове или лиги, тук няма тайм-аут. Качиш ли се на ринга, трябва да се справиш с човека срещу теб.“

Дон Кинг говори и за отношенията си с Майк Тайсън.

„Обичам Майк Тайсън. Преди време той дойде при мен и ми каза:

Дон, когато казвам истината за теб, не печеля никакви пари. Но ако лъжа, тогава ми плащат!

„Още тогава му казах да взима парите без да се замисля. Никога не съм казвал нещо негативно за Майк Тайсън. Но той е говорил най-големите гадости за мен. Така му позволявам да оцелява“, заяви промоутърът, който все още организира боксови мачове.