Начало Бокс Дъщеричката на Терънс Кроуфорд изуми света с триумфа си в спринта

Дъщеричката на Терънс Кроуфорд изуми света с триумфа си в спринта

Дъщеричката на Терънс Кроуфорд изуми света с триумфа си в спринта
0

Стотици хиляди пъти сме чували, че никога не трябва да се отказваме от целите и мечтите си. И това е точно така. Великият анимационен герой на Мат Грьонинг Хоумър Симпсън е казал още преди десетилетия на сина си Барт:

Синко, даде най-доброто от себе си и въпреки това се провали. Затова никога повече не опитвай„.

Слава Богу, „Симпсънс“ е само анимация, а родителските съвети на Хоумър в повечето случаи са …нестандартни.

Не така седят нещата при световния шампион на WBO в полусредна категория Терънс Кроуфорд. 34-годишният непобеден американец е сочен от мнозина за най-добрия боксьор в САЩ за последните години. Освен талант, Кроуфорд е прочут с тежките си тренировъчни лагери и с нечовешката си воля и желание за победа.

Очевидно боксьорът е предал желязната си воля и хъс на 7-годишната си дъщеря, която се превърна в истинска сензация в интернет пространството през последните дни.

Малката Талая даде изключително много поводи за гордост на именития си баща и семейството си. Дъщерята на Терънс изуми света с победата си в състезание по бягане, която дойде по най-трудния и неочакван начин.

Обувката на малкото момиченце се изхлузи от крака ѝ на самия старт, но вместо да се предаде и да се откаже, Талая показа сърце и невероятен дух, присъщ само на най-големите атлети. Тя мигновено направи две крачки назад, взе си обувката и тръгна да гони конкуренцията, която вече бе десетки метри пред нея.

Въпреки сериозното изоставане, Таная съумя да изпревари другите момичета и да финишира първа пред погледа на семейството ѝ.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Terence Bud Crawford (@tbudcrawford)

Не мога да спра да мисля за спринта на дъщеря ми вчера„, написа Кроуфорд.

Тя едва ли подозира колко много ме мотивира. Това е дефиницията на упоритост, сърце и воля за победа. Тя даде всичко то себе си, въпреки тежките обстоятелства, които я сполетяха.