Начало Бокс Два български финала в бокса и един репешаж в борбата днес

Два български финала в бокса и един репешаж в борбата днес

Два български финала в бокса и един репешаж в борбата днес
0

Два български финала в боксовия турнир и двама представители в класическия стил на борбата предстоят в днешния, 9-ти ден, от вторите Европейски игри в Минск.

В Беларус в съботния ден ще ни представят от бойните спортове Станимира Петрова, Даниел Асенов и борците Даниел Александров и Николай Байряков (97).

Първият българин, който ще се изявява на Игрите днес, е борецът Даниел Александров. Той ще опита да стигне до битката за бронза чрез репешажите. Българинът бе отстранен вчера от настоящия световен шампион Александър Чехиркин след 3:3. Руснакът обаче отново стигна до финал на категория до 77 килограма на класическия стил и така Александров ще излезе днес срещу Алекс Кесидис от Швеция. Двубоят е от 11:10 ч. При успех за бронза българинът ще спори с турчина Юнус Башар.

Снимки: БОК, Костадин Андонов

Другите двама наши представители в борбата – Иво Ангелов и Свилен Костадинов, не бяха изтеглени в репешажите, след като състезателите срещу които отстъпиха не успяха да преодолеят полуфиналите.

Днес участието си на Игрите започва и Николай Байряков, който при 97килограмовите в класическата борба ще се изправи срещу словака Александър Храбовик. Двубоят е с начало 11:50.

Световната шампионка от 2014 година Станимира Петрова ще спорит за нова титла в кариерата си. Във финала на категория до 57 кг тя ще се изправи срещу ирландката Микаела Уолш. Двубоят е от 16:00 ч.

Снимкa: БОК, Костадин Андонов

За седмата си европейска титла по бокс на ринга ще се качи Даниел Асенов. Тайсъна е на финал в категория до 52 килограма, а негов опенент е испанецът Габриел Маскунано Ескобар. Срещата трябва да започне в 16:40 ч.

Снимки: БОК, Костадин Андонов

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.