Начало Бокс Две българки ще участват на международен турнир по бокс в Сърбия

Две българки ще участват на международен турнир по бокс в Сърбия

Две българки ще участват на международен турнир по бокс в Сърбия
0

България ще участва с две състезателки на започващия от днес международен турнир по бокс за жени „Купа на нациите“. Осмото издание на надпреварата ще се проведе в Сомбор, Сърбия и ще продължи до 20-ти януари.

Страната ни ще бъде представена от Аслахан Мехмедова и Еми-Мари Тодорова. Първа на ринга ще се качи Мехмедова, чиято среща от категория до 60 килограма по програма е в четвъртък, 17-ти януари. Нейна съперничка ще бъде Параскеви Мавромати от Гърция. Ако преодолее първия кръг, българката ще срещне в петък победителката от Ана Старовойтова (Литва) – Олимпия Кис (Унгария).  На 18 януари е насрочен първият двубой за Еми-Мари Тодорова. В категория при 48-килограмовите тя се изправи срещу Алуа Балкибекова от Казахстан. Вече е ясна и евентуалната ѝ съперничка на полуфиналите. За тях без игра се класира Мария Кхузакметова от Русия.

В надпреварата участват състезателки от 25 страни – Китай, Хърватия, Чехия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Казахстан, Латвия, Литва, Черна гора, Норвегия, Русия, Словения, Сомалия, Сърбия, Украйна, Полша, Румъния, Сърбия, Украйна, Босна и Херцеговина и Узбекистан. Те са разделени на четири възрастови групи – ученици, деца, девойки и жени (елитна).

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.