Начало Бокс Дюбоа се изправя срещу бит от Кобрата
0

Дюбоа се изправя срещу бит от Кобрата

Дюбоа се изправя срещу бит от Кобрата
0

23-годишен британски шампион в тежка категория Даниел Дюбоа ще излезе на ринга на 5 юни във Великобритания в битка за вакантната временна титла на WBA в тежка категория срещу румънски боксьор Богдан Дину.

Това ще бъде първата битка на обещаващ британец след миналогодишното поражение от Джо Джойс, което бе първо за него на професионалния ринг. В тази битка Дюбоа получи фрактура на орбиталната кост и отказа да продължи битката, което предизвика критики и съмнения относно силата на духа на младия боксьор.

Радвам се, че се връщам на ринга на 5 юни, след разочароваща липса на подготовка през месеците след предишната ми битка“, каза Дюбоа.

Това е моят шанс да напомня на обществеността, че моето призвание е да печеля битки в смазващ стил. Не е нужно да се оправдавам за поражението си от Джо Джойс, тъй като всички видяха проблемите ми със зрението, но Джо спечели честно„, продължи британецът.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Daniel Dubois (@dynamite_daniel_dubois)

Времето е на моя страна и нямам намерение да забавям темпото и съм много доволен, че ще се върна на ринга в голяма битка за титлата, която веднага ще ме върне към броя на претендентите. Уважавам Дину и разбирам, че той може да се превърне в труден противник, но виждам само един изход от битката – ще напусна ринга с титла за моята колекция„, завърши Дюбоа.

34-годишният Дину има 20 победи и 2 загуби на ринга. Последното му поражение е от Кубрат Пулев през 2019 година, когато Кобрата го нокаутира в седмия рунд в зрелищна и оспорвана битка.