Начало Бокс Джони Хендрикс в боксов двубой с голи ръце

Джони Хендрикс в боксов двубой с голи ръце

Джони Хендрикс в боксов двубой с голи ръце
0

Бившият шампион на UFC в полусредна категория е известен със силата на ударите си и по-специално – с тежкото му ляво кроше. Боецът си направи път  до шампионски двубой с Джордж Сейнт Пиер със солидни борчески умения и поразяваща лява ръка, но загуби със съдийско решение. След като Сейнт Пиер освободи титлата и се оттегли от състезателна дейност, Хендрикс се изправи срещу Роби Лоуър в двубой за пояса и спечели с единодушно съдийско решение. Роби получи втори шанс и при последвалия реванш спечели със спорно съдийско решение.

Кариерата му не е същата след този двубой – Хендрикс има 5 загуби в последните 8 мача, а на цели 3 пъти не успя да влезне в категорията си. Боецът признава, че е мислил спортната си кариера за приключена. Последния двубой на Джони Хендрикс е на 4-ти ноември, 2017г.

Тогава Джони получил оферта от World Bare Knucke Fighting Federation. 

„Винаги съм искал, да се пробвам в бокса. Звучи ми забавно. Трябва да работя само над уменията си с ръце, а не да се тревожа за 5 неща едновременно, както в ММА. Ако се върна към ММА двубоите, ръцете ми ще бъдат много по-добри.“, коментира бившият шампион.

Хендрикс е подписал договор за три двубоя с WBKFF. Боецът добави, че работи с професионален диетолог, за да поддържа теглото си и че се чувства напълно отпочинал и готов за нови предизвикателства след 11-месечната му почивка.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".