Начало Бокс Джошуа Буаци иска да се бие срещу Антъни Ярд

Джошуа Буаци иска да се бие срещу Антъни Ярд

Джошуа Буаци иска да се бие срещу Антъни Ярд
0

Британският боец Джошуа Буаци , който наскоро стана задължителен претендент за титлата на WBA, каза, че би искал да се бие със своя сънародник и бивш двукратен претендент за титлата в това тегло, Антъни Ярд .

На 3 февруари Буаци победи Дан Азиз във финалната квалификационна битка, но е малко вероятно да се боксира за световна титла в следващата си битка.

Ако битката за титлата не е следващата, бих се радвал да се бия с Ярд,” каза Буаци, цитиран от BoxingScene. „Определено искам битка с Антъни Ярд. Би било хубаво да го имаме тази година, докато чакаме насрочването на битката ми за титлата.”

Ярд ще се бие на 10 февруари срещу Марко Николич, а Буаци разчита на очакването на битка за титлата да го доведе до битка срещу безспорния световен шампион в полутежка категория.

Ако Бетербиев и Бивол имат обединителна битка, тогава можем да срещнем абсолютния шампион в битка за всички титли. Искаме да се бием за световната титла, но сега изглежда, че ще се бием не за един, а за четирите пояса“, каза Буаци.