Начало Бокс Джошуа непобедим! Шампионът бе разклатен и окървавен, но нокаутира Поветкин
0

Джошуа непобедим! Шампионът бе разклатен и окървавен, но нокаутира Поветкин

Джошуа непобедим! Шампионът бе разклатен и окървавен, но нокаутира Поветкин
0

Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа нокаутира руския звяр Александър Поветкин в седмия рунд пред 80 000 зрители на стадион „Уембли“, защитавайки титлите си във версии WBA Super, IBO, IBF и WBO.

Руснакът искаше да нанесе първа загуба в кариерата на британеца и започна много активно, печелейки вероятно първите рундове с повече точни удари. Постепенно Джошуа започна да се представя далеч по-равностойно, а в седмия рунд направо помете Поветкин и го нокаутира след серия от десни крошета, леви прави и ъперкъти. Така британецът записа 22-а победа в кариерата си и 21-а с нокаут.

Поветкин загуби за втори път в кариерата си на професионалист, след като досега имаше поражение само от бившия световен шампион Владимир Кличко.

Двамата започнаха предпазливо в първия рунд, в който все пак руснакът пласира повече точни удари – ляво кроше, ъперкът и ляв прав в главата на Джошуа към края на рунда.

Във втората част британецът тръгна в атака, пласира ляво и дясно кроше, но преди това носът му беше разбит. Поветкин пласира няколко крошета в главата на британеца и отново след по-добри удари записа нов рунд в своя полза.

Руският звяр отправи две крошета в главата на Джошуа в началото на третия рунд, а малко след това и дясно кроше. В средата на частта британецът влезе в клинч, а след това получи мощно ляво кроше в главата от Поветкин. Руснакът беше много агресивен, но в края инкасира няколко удара в тази равностойна част.

Четвъртият рунд започна с дясно кроше в главата на Джошуа, който след това пусна кръв на Поветкин. Двамата си размениха няколко крошета, а британецът изглеждаше по-свеж в края частта, въпреки че носът му бе разкървавен. Джошуа записа по-чисти удари и рундът беше в неговия актив.

Поветкин отправи ляво кроше 2 минути преди края на петата част, но Джошуа отвърна с удари в тялото му. След това британецът пласира хубав ляв прав в главата на съперника, а Поветкин отвърна с ъперкът в главата и след това с ляво кроше и ляв ъперкът. Двамата продължиха да си разменят крошета и ъперкъти до края на рунда.

В шестия рунд след размени удари в началото двамаа неколкократно удариха и главите си. В средата на рунда Поветкин пласира три тежки удара в тялото и главата на съперника си, а след това инкасира дясно кроше в главата си. В края Поветкин атакуваше, а Джошуа се пазеше.

Преди седмия рунд зашиха аркада на Поветкин, а частта започна равностойно. Джошуа стана по-активен и две минути преди края заби две десни крошета в главата на руснака, пращайки го в нокдаун 100 секунди преди края на рунда след няколко крошета. Поветкин се изправи на осмата секунда, но 62 секунди преди края бе нокаутиран след нова серия удари в главата.