Начало Бокс Джоузеф Паркър смята, че е в правото си вече да иска реванш от Антъни Джошуа

Джоузеф Паркър смята, че е в правото си вече да иска реванш от Антъни Джошуа

Джоузеф Паркър смята, че е в правото си вече да иска реванш от Антъни Джошуа
0

Джоузеф Паркър (35:3) със сигурност е един от боксьорите в тежка категория, които се намират в най-добра форма напоследък. Той спечели междинната титла на WBO в двубоя си с Жилей Жан (27:2:1) през март, завършвайки серията от пет поредни победи от януари 2023 г. насам и то срещу хора от ранга на Джак Мейси (22:2), Фаига Опелу (16:5:2), Саймън Кийн (23:2) и Дионтей Уайлдър (43:4:1). Това би трябвало да са достатъчно основания, за да иска реванш от Антъни Джошуа (28:3), след като през март 2018 г. трябваше да загуби титлата си от WBO именно срещу британеца. Или поне така смята той.

Доста хора искат да се бият с Антъни Джошуа. Смятам, че с всичко, което постигнах, аз би трябвало да съм в тази позиция. Честно казано, не опира до моето или неговото желание, а до това, което всички останали искат, докато се случват толкова много битки в Саудитска Арабия“, сподели новозеландецът пред Sky Sport.

Паркър сякаш мина под радара, когато през декември 2016 г. спечели световната титла в двубой с Анди Руиз (35:2), когато все още бе едва 24-годишен. В онзи период политиката все още властваше над спорта и малко по-късно дойдоха загубите му от „Ей Джей“ и Дилиан Уайт (30:3). Мнозина побързаха да го отпишат от голямата картинка, но след двете поредни победи над Дерек Чисора (34:13) през 2021 г. отново се заговори за него, въпреки последвалата загуба с нокаут от Джо Джойс (16:2). Паркър в последствие навлезе в онази форма, за която говорим по-горе, и ето, че днес е в пика на своите сили и отново е зажаднял за световна слава.

Междувременно има слухове, че Антъни Джошуа води преговори с Даниел Дубоа (21:2) за интерконтиненталната титла на IBF.