Начало Бокс Джърмейн Франклин е по-опасен, отколкото Антъни Джошуа смята, твърди бивш европейски шампион

Джърмейн Франклин е по-опасен, отколкото Антъни Джошуа смята, твърди бивш европейски шампион

Джърмейн Франклин е по-опасен, отколкото Антъни Джошуа смята, твърди бивш европейски шампион
0

Антъни Джошуа ще се завърне на боксовия ринг на 1 април тази година, за да се изправи срещу Джърмейн Франклин в мач, който, според мнозина, има за цел да възвърне самочувствието на британеца след двете поражения от Олександър Усик. Първото предупреждение към „Ей Джей“ обаче е налице и то идва от бившия европейски шампион Спенсър Оливър.

Той е човек, когото малцина познават и няма да се впечатлят прекалено, ако Джошуа го победи. Но той е жив и опасен съперник и аз бих го поздравил при успех“, каза Оливър пред talkSPORT.

Бившият шампион припомня, че Франклин идва с актив от 21 победи (14 нокаута) и само 1 загуба срещу Дилиан Уайт. Според него, „Събирача на трупове“ е получил съдийско рамо през онази битка от миналия ноември, когато реферите отсъдиха 115:115, 112:116 и 112:116.

Ей Джей“ идва от две битки с левичар – най-добрият левичар Олександър Усик. Сега иска да се боксира с десничар. Екипът му си дава сметка, че му предстоят битки с Дионтей Уайлдър, Дилиан Уайт и Тайсън Фюри, така че няма смисъл преди това да се търсят още левичари“, допълни Спенсър Оливър.

Джошуа вече тренира с Дерик Джеймс, което гарантира промяна в подхода му към срещите. Подценяване на Джърмейн Франклин обаче може да коства кариерата на двукратния световен шампион. Залогът е огромен, защото за пръв път от 2015 г. насам „Ей Джей“ няма да се боксира в мач, в който е заложен пояс на една от големите организации. „Убиец 989“ на свой ред би се превърнал във водещо име при най-тежките, ако прекрати кариерата на именития си опонент.

тагове: