Начало Бокс Ебани Бриджис се обяви против транссексуалните боксьори при жените

Ебани Бриджис се обяви против транссексуалните боксьори при жените

Ебани Бриджис се обяви против транссексуалните боксьори при жените
0

Навръх деня, в който у нас се организира „Гей-парада“, темата с включването на транссексуални мъже в женските спортни дисциплини отново изниква на дневен ред. Ебани Бриджис използва момента, за да се обяви срещу плановете в САЩ да се въведе подобна промяна.

Световната шампионка в категория „петел“ заяви, че има причина мъжете и жените да имат различни физически способности. Именно тази причина я кара да се боксира само с биологични жени, където техническите умения да правят разликата между въжетата.

Нямам нищо против транссексуалните. Бъдете такива, каквито ще сте щастливи, но реалността е такава, че натурално родена жена и транссексуална жена не може да са еднакви“, написа „Блондинката бомбандировач“ в социалните мрежи.

Тя добави и видео от дебатите в американския парламент, където активист за приобщаването на мъжете с женско самосъзнание в женския спорт, бива запитан, дали, ако Майк Тайсън реши да стане жена, би следвало да се състезава с други жени.

Една от насоките на дискусията е, че транссексуалните трябва да получат шанс за изява в спорта, но в отделна лига, където да мерят сили с други хора със същите биологични белези и сексуална ориентация.