Начало Бокс Един тренировъчен ден на Олександър Усик (ВИДЕО)

Един тренировъчен ден на Олександър Усик (ВИДЕО)

Един тренировъчен ден на Олександър Усик (ВИДЕО)
0

Как минава подготовката на Олександър Усик за дебюта му в тежката категория на професионалния бокс? Украинската звезда сам ни даде този отговор, като позволи камера да заснеме един негов тренировъчен ден. Както ви съобщихме по-рано днес, абсолютният шампион в полутежка категория вече има официална дата за дебюта си в тежката категория – 25-ти май срещу Карлос Такам. За това ново предизвикателство той провежда и специален лагер.

Олимпийската база в Киевска област.

Усик става всеки ден в 5 ч. сутринта и започва с кардио упражнения – кара велосипед в понделник, сряда и петък. „Това е просто прекрасно. Звездите още спят, времето е хубаво, а ние въртим педали“, казва украинецът. Скоростта, която той развива е доста сериозна! Но на Усик впечатление му правят птичките, които пеят толкова рано сутринта. Друго, което включва в графика си е (изненада!) – кара кану в езерето. Това се случва в дните вторник и четвъртък.

5:50 ч: време е за първата закуска. Само протеинов шейк, който Усик определя като „много вкусен“.

„Слава Богу, подготовката ми върви отлично. Вече съм тук втора седмица“, казва боксовата звезда. Преди това Усик наблягаше на работа с тежести и щанги, но вече е променил силовите тренировки. Във видеото той ни показва и какви оръжия ползва в тренировките си за увеличаваме на обема.

Следва кратка дрямка до 9:30 ч.

9:43 ч.: Основната закуска. Усик обяснява, че не е препоръчително рязко да се качват килограми. „Възможно е, но не е хубаво“, посочва той. Целта, която той си поставя е да задържи 97-98 килограма и смята, че това може да се случи в рамките на една година. Към момента той тежи 97 килограма.

След това тренировката продължа в басейна. Понякога по 2 часа. Той разкрива, че понякога прави комплекс от 4 вида плувни стилове, чиято цел е да му помогне за дишането, но и за бързина и техника.

17:47 ч.: Време е за вечерната тренировка и ринга. Помага му Роман Капитоненко, който има мач срещу Кубрат Пулев и загуба на полуфинал на Европейското по бокс за аматьори през 2008 г. Годино по-късно печели бронз от шампиона на стария континет. Усик първо прави сериозна загрявка преди да сложи ръканиците.

Тренировката приключва по тъмно с малко разтоварващи движения. Например – нещо подобно на джитбол. Усик казва, че до края на вечерта ще му остане време за вечеря, малко да поседи на едно място и да обмени съобщения с близки.

„Светът обича силните“, изпраща ни с усмивка носителят на четири пояса в полутежката категория.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.