Начало Бокс Едва ли ще гледаме мач между Кобрата и Джошуа през 2019

Едва ли ще гледаме мач между Кобрата и Джошуа през 2019

Едва ли ще гледаме мач между Кобрата и Джошуа през 2019
0

Лоши новини за най-добрия ни професионален боксьор Кубрат Пулев. Той е претендент №1 за Световната титла на Антъни Джошуа в Международната боксова федерация (IBF). От организацията съобщиха, че ще изчакат първо Ей Джей да направи задължителната си защита на титлата в WBO. Това съобщават колегите от радио „talkSPORT“.

Потвърждението на неприятната вест бе очаквано.

Защититите на поясите се случват на ротационен принцип. Британецът вече се би с Карлос Такам (IBF) и Александър Поветкин (WBA), така че наред действително е WBO.

В момента Дилиан Уайт е на върха в ранглистата на WBO, но от организацията все още не са обявили своя официален претендент. Все по-често се говори и за бой между Антъни и Деонтей Уайлдър, който е шампион на WBC.

Това ще бъде битка за обединяване на титли и е с приоритет.

Промоутърът на Джошуа – Еди Хърн, зави датата на следващия мач на клиента си – 13 април 2019. Противникът предстои да бъде обявен. Ако приемем, че Ей Джей ще премери сили още веднъж до края на годината… ще бъде в някой от вече споменатите сблъсъци. В последно време шампионът се бие само по 2 пъти на година.

Така дългоочакваният за всички българи мач на Кобрата срещу британската машина най-вероятно ще остане за 2020. Двамата щяха да се срещнат на ринга през октомври 2017, но контузия извади Пулев в последния момент.

Само един човек е побеждавал нашенеца на професионалния ринг и това е Владимир Кличко. „Доктора“ свали на земята и Джошуа, но това се оказа недостатъчно. Ей Джей е с актив от 22 успеха в 22 мача до момента.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.