Начало Бокс Ейдриън Бронър иска да посрещне Диаз в света на бокса

Ейдриън Бронър иска да посрещне Диаз в света на бокса

Ейдриън Бронър иска да посрещне Диаз в света на бокса
0

Бившият световен шампион в четири категории Ейдриън „Проблема“ Бронър се оказа първият човек, който предизвика Нейт Диаз на битка след оттеглянето на звездата от UFC.

Диаз обяви раздялата с най-голямата ММА верига малко след победата си над Тони Фъргюсън, а след двубоя обяви на пресконференция, че не е приключил с бойните спортове и боксът е възможен вариант за продължение на бляскавия му спортен път. Той спомена Джейк Пол като възможен вариант, но сега получи отговор от боксовия свят и то от много високо ниво.

Ейдриън Бронър отправи закана към Диаз чрез своя профил в INSTAGRAM, с краткото, но красноречиво:

„Нейт Диаз идва в бокса. Ще дам на з****ка ти всичко, което искаш.“

Проблема трябваше да се боксира с Омар Фигуреоа, но се оттегли от двубоя заради психологически проблеми. Тогава той обяви, че обича спорта прекалено много, за да си позволи да не бъде на 100% във всеки двубой. Тази ситуация постави Бронър в една доста неактивна серия. Той е изиграл четири двубоя от 2017-а година насам и може би това е причината да избере за своето завръщане именно Диаз, когото не смята за особена заплаха и по-скоро ще го приеме като подгряващ двубой със сериозна финансова изгода.