Начало Бокс Ексклузивно пред Boec.BG: Тервел Пулев за предстоящата му среща и противникът му
0

Ексклузивно пред Boec.BG: Тервел Пулев за предстоящата му среща и противникът му

Ексклузивно пред Boec.BG: Тервел Пулев за предстоящата му среща и противникът му
0

Екипът на Boec.BG днес потърсихме българската боксова звезда Тервел Пулев, за да коментира предстоящата му среща и всичко случващо се около нея, тъй като днес се разбра че противникът му е сменен и е имало проблеми на кантара. Прочетете повече.

Boec.BG: Здравей, Тервел. Предстои ти може би най-тежката битка до този момент за теб в професионалната ти кариера – мача ти в Чикаго. Би ли разказал малко повече за него и противникът ти, как се стигна до този мач?

Тервел: Не знам дали ще е най-тежката ми битка в профи бокса. Може би се усложнява задачата ни откъм неизвестните, които крие този мач. Примерно треньорът ми Б. Бояджиев е винаги предпазлив и държи да не се раздейвам и да не подценявам.

Boec.BG: Днес беше сменен противниът ти, какво е твоето мнение за това и защо се стигна до тази промяна? Новият срещу когото ще се биеш притеснява ли те?

Тервел: От боксовата комисия в Илинойс казаха, че Тристан Джеймс не може да вземе участие поради нередовен предходен негов мач. Надявам се, че поне новият ми противник не е толкова добре подготвен, колкото мен, защото аз знам за тази дата отпреди месец. Иначе като негови характеристики не знам много и ще сме много предпазливи със сигурност.

Но по време на кантара се усети, как от боксовата комисия покровителстват местния боксьор, защото се опитаха ако може да ме спрат за мача поради 200 гр извън позволеното тегло за тази категория. Бяха изключително стриктни, сякаш става дума за мач за титла.

Boec.BG: Как премина подготовката ти за това Американско приключение?

Тервел: Подготовката премина според плана предвиден от Б. Бояджиев. За спаринги ходихме до съседна Сърбия, където бяхме посрещати много добре. А и най-важното спарингите бяха трудни за мен, което е добре за бъдещия мач.

Boec.BG: Брат ти Кубрат Пулев е плътно до теб. Как ти помага той?

Тервел: Кубрат помага дори и само с присъствието си, но и прави много други неща. Доста добре е приет навсякъде. Отделно е много опитен в профи бокса.

Boec.BG: Личен треньор ти е един от най-добрите и изявени боксови треньори в България Борислав Бояджиев. Как той ти помага в подготовката и какъв метод на тренировки създава, за да получи най-доброто от теб?

Тервел: Безспорно Б. Бояджиев е един от най-добрите в България по бокс. Затова аз съм доволен, че работим заедно. Методите му винаги се променят, той търси постоянно нови цели и нови способи за постигането им. Не лежи само на стари утвърдени методи, какъвто е един от проблемите на българския спорт.

Boec.BG: Пожелаваме ти късмет утре, на националния празник на България ти ще защитаваш майка България! Какво ще пожелаеш на читателите на Boec.BG, които определено са едни от най-големите ти фенове?

Тервел: Благодаря, на Вашите читатели, а и на всички бъшгари пожелавам не само на 3 -ти март да се замислят за националната кауза. Да са единни за да може нужните промени в България да се случат и така живота у нас да е по-спокоен за хората.

Пожелаваме късмет на Тервел Пулев и нека на връх националният празник да ни зарадва с една красива и зрелищна победа!