Начало Бокс Ергюнал Себахтин е на финал на Европейското след нокаут

Ергюнал Себахтин е на финал на Европейското след нокаут

Ергюнал Себахтин е на финал на Европейското след нокаут
0

Ергюнал Себахтин ще боксира за златен медал на Европейското първенство за мъже и жени до 22 години в Будва. На ринга в столицата на Черна гора националът ни достигна по категоричен начин до финалите в категория до 48 килограма. Той отказа в средата на третия рунд Михай Поромбак (Молдова).

Българинът, който е вицешампион на Европа при мъжете, изигра поредния си много силен мач и напълно заслужено се класира за битката за титлата в неделя. Оги показа разнообразие в атакуващ план и много силна игра в защита, която не позволи на съперника му да го затрудни. Той обезличи Поромбак с активните си действия и заслужи аплодисментите на публиката. 

За златото в неделя Себахтин ще боксира с Мушег Баяндурян (Русия).Около 19:00 часа днес Ясен Радев (54 кг) ще атакува финал срещу Башким Байоку (Косово). 30 минути по-късно 5-кратният европейски шампион Радослав Росенов (60 кг), ще се изправи срещу представителя на домакините Томислав Джинович, а близо час след него 4-кратният първенец на Стария континент Уилиам Чолов (75 кг) ще боксира с Черав Ашалаев (Русия).