Начало Бокс Ергюнал Себахтин постигна убедителен успех на Европейското първенство по бокс до 22 години

Ергюнал Себахтин постигна убедителен успех на Европейското първенство по бокс до 22 години

Ергюнал Себахтин постигна убедителен успех на Европейското първенство по бокс до 22 години
0

Ергюнал Себахтин започна по най-добрия начин четвъртфиналните битки от Европейското първенство по бокс до 22 години в Будва (Черна гора). Националът на България, който е вицешампион на Стария континент при мъжете, постигна убедителна победа над Салъх Оръч (Турция). Българинът се класира за полуфиналите и си гарантира минимум бронзово отличие, след като доминира на ринга и заслужено ликува с 4:1 съдийски гласа.

Себахтин проведе срещата в типичния си стил, с много движение и серия от комбинации. Съперникът не успя да отговори на класата му, а това доведе и до логичния развой. На полуфиналите в петък (17 ноември) българинът ще срещне Михал Поромбак от Молдова.

До края на деня се очакват още четири мача с българско участие. В петата среща на ринг А, около 16:00 часа, ще се качи Радослав Росенов (60 кг). Петкратният европейски шампион ще боксира със Стефан Чамович (Сърбия).

Уилиам Чолов (75 кг) ще продължи битките за медали в деветия двубой от програмата срещу Дрилон Тачи. Срещата между четирикратния европейски шампион и представителя на Косово се очаква около 17:00 часа.

На ринг Б, около 18:00 часа, в 13-ия мач за деня, ще излезе и Кирил Борисов. В категория над 92 килограма той ще се изправи срещу Дилан Раич (Босна и Херцеговина). Българското участие ще приключи Ясен Радев (54 кг). Около 18:45 часа на ринг А той ще боксира с Алан Морозов (Естония).

Националният отбор на България е воден от треньорите Жоел Арате и Валентин Поптолев.