Начало Бокс Григор Саруханян: Ще търся нокаута срещу Исуфи (СНИМКА)

Григор Саруханян: Ще търся нокаута срещу Исуфи (СНИМКА)

Григор Саруханян: Ще търся нокаута срещу Исуфи (СНИМКА)
0

Българският боксьор Григор Саруханян се чувства уверен във възможностите си преди сблъсъка с Шефат Исуфи от Германия.

„Той няма моята техника. Малко хора притежават подобни умения. Ще играя с акъл и техника. Нямам притеснение, че съм в чужбина. Ще разчитам на моите силни удари. Ще опитам да приключа с нокаут, за да бъде победата на 100% сигурна“, сподели родният боксьор часова преди сблъсъка.

Днес в Германия Григор Саруханян излиза в шампионски двубой за титлата на Световната боксова федерация (WBF) в лека-тежка категория срещу Шефат Исуфи. Срещата ще бъде съпроводена от музикален концерт. Сблъсъкът между двамата е главна и ще се проведе в 12 рунда.

„В неговите очи виждам несигурност. Ще покажа всичко най-добро. Ще им покажа, че титлата е моя.  На кантара не си казахме нищо. Демонстрирах му, че съм по-сигурен“, добави още Саруханян.

Припомняме, че двамата боксьори успешно минаха официалното претегляне. 35-годишният Саруханян показа лично тегло от 79.8 кг, което бе с малко повече от опонента му – 79.5 кг.

Сблъсъкът ще се проведе в „Баухаус Форум“ в градчето Ротенбург. Това ще бъде и първи шампионски мач за Григор Саруханян в професионалния бокс. Балансът на българина е 16 победи (8 с нокаут), 1 равенство и 5 загуби. Българският боксьор е в серия от 15 мача без поражение.

„Приятели, тази вечер в българско време към 00:00-00:30 часа излизам да се бия за титлата. Ще се излъчва лайф в профила ми, така че ще може да наблюдавате битката. Благодаря за подкрепата на всички ви“, написа Саруханян в профила си в Instagram.

Исуфи има 33 победи (24 с нокаут), 4 загуби и 2 равни. 32-годишният немец е бивш претендент за световната титла. През 2019-а той отстъпи със съдийско решение на суперзвездата Били Джо Соундърс. В своята кариера Исуфи е печелил четири различни титли.