Начало Бокс И Тервел Пулев със забрана да играе в Калифорния

И Тервел Пулев със забрана да играе в Калифорния

И Тервел Пулев със забрана да играе в Калифорния
0

Бронзовият ни медалист от Олимпийските игри в Лондон 2012 – Тервел Пулев, няма да може да се боксира в следващите пет месеца на територията на щата Калифорния, САЩ. По-големият му брат Кубрат също е с временна забрана. Все пак причината е различна – счупената костица на ръката по време на боя „Тервел Пулев – Мич Уилямс“ на 24 март.

Според законодателството на щата всеки боксьор получил фрактура се нуждае от минимум 180 дни възстановителен период. В популярния портал „boxrec.com“ е отбелязано, че Тервел няма право да се бие в Калифорния до 19 септември 2019 година.

„Ние също ги попитахме каква е причината. Отговориха ни, че е заради счупването на ръката. Целта им е да предпазят боксьорите, за да може фрактурата да зарасне хубаво. Това е времето, което дават там. Няма никаква друга причина“, коментира ситуацията пред ежедневника „Тема Спорт“ Тервел Пулев.

facebook.com

За сега не е ясно точно кога носителят на пояса на Европейския съюз, ще се завърне на ринга.

Очаква се възстановяването му да продължи до края на месеца, след което той ще започне активни тренировки.

Мениджърът Ивайло Гоцев неотдавна изяви желание да види клиента си на гала в Пловдив това лято. Преди време се появи информация, че следващият претендент на нашенеца ще е легендата Кжищоф Влодарчик.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.