Начало Бокс Издържа 12 рунда срещу Мохамед Али, а днес тъне в мизерия в българско село (СНИМКА)
0

Издържа 12 рунда срещу Мохамед Али, а днес тъне в мизерия в българско село (СНИМКА)

Издържа 12 рунда срещу Мохамед Али, а днес тъне в мизерия в българско село (СНИМКА)
0

Холандска легенда в бокса, бивш шампион, играл срещу Мохамед Али в двубой през 1973 г. в Джакарта – 73-годишният Руби Люберс, мизерства от години в стара, занемарена каравана край Кошарица (Община Несебър).

Състоянието му е влошено и от бивша звезда в спорта, той се е превърнал в клошар. С него е и съпругата му Риа, която е болна и се нуждае от спешна помощ. За проблема, който скандализира спортната общност в Холандия, сигнализираха българи, които живеят в страната на лалетата, съобщава „Флагман“.

Люберс бяга в България преди около 7 години, след като излежава 8-годишна ефективна присъда за трафик на наркотици през 1986 г. За нея бившият боксьор отрича, че е натопен. Състоянието на жена му обаче се влошава с всеки изминал ден, съобщава ad.nl, позовавайки се на свои източници. Двамата живеят в стар ван, тя е прикована към легло, а условията в които живеят са нечовешки. Двойката отглежда над 20 кучета, което реално представлява допълнителна опасност за тях.

В Холандия е стартирана кампания, която цели да му се помогне. По последна информация Руби Люберс, който проявява симптоми на старческа деменция, вече е разбрал, че час по-скоро трябва да се върне в Холандия – при децата си. Неговият син вече е пристигнал в България и се опитва да убеди баща си да се върне в родината си, за да му се окаже спешна помощ.

През 1973 година Руби Люберс се изправя срещу великия Мохамед Али в Джакарта, издържа 12 рунда, но е загуби по точки.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.