Начало Бокс Изненада – Били Джо Сандърс се завръща на 22 декември (ВИДЕО)

Изненада – Били Джо Сандърс се завръща на 22 декември (ВИДЕО)

Изненада – Били Джо Сандърс се завръща на 22 декември (ВИДЕО)
0

Приятна изненада точно преди коледните празници получиха боксовите фенове по света – Били Джо Сандърс (26-0-0) се завръща на професионалния ринг на 22 декември в Манчестър.

Бившият световен шампион на WBO в средна категория ще участва в един от подгряващите мачове на главното събитие за вечерта – сблъсъка между шампиона на IBF в категория перо Джош Уорингтън (27-0-0) и шампиона на WBO в същата дивизия – Карл Фрамптън (26-1-0).

29-годишният Сандърс ще се изправи срещу унгареца Золтан Сера (32-17-1), чиито последни два мача бяха в лека тежка категория.

2018 г. не би от най-добрите за великобританеца, който трябваше да освободи пояса си, защото не получи лиценз от Атлетическата комисия на щата Масачузец, където трябваше през октомври да защитава титлата си срещу Демитриус Андраде, който в последствие грабна овакантения пояс.

Месец преди това, Сандърс бе глобен с 100 000 британски лири от Британската боксоа асоциация, защото бе заловен да предлага наркотици на жена в замяна на секс.

През месец август пък, Бил Джо даде положителен допинг тест за забраненото вещество оксилофрин (стимулант от класа на амфетамините, създаден за справяне с ниското кръвно). Очакваше се наложеното му наказание да го остави извън ринга поне до февруари 2019 г., но явно Световната боксова организация е решила да се смили на Сандърс.

За последно „Превъзходния“ се би на 16 декември 2017 г., когато в Канада победи с единодушно съдийско решение Давид Лемьо.