Начало Бокс Камерън се изстреля в топ 10 на „паун-фор-паунд“ след успеха си над Тейлър

Камерън се изстреля в топ 10 на „паун-фор-паунд“ след успеха си над Тейлър

Камерън се изстреля в топ 10 на „паун-фор-паунд“ след успеха си над Тейлър
0

Шантел Камерън официално вече е част от най-добрите 10 в световния бокс за „паунд-фор-паунд“, след като се справи с Кати Тейлър през уикенда в най-големия мач в кариерата си. Класацията на DAZN я поставя на второ място, въпреки че преди това безспорната шампионка в суперлека категория дори не бе част от лидерите.

Камерън бе считана за аутсайдер в срещата в Дъблин, тъй като Тейлър от години насам е сочена за една от най-великите в историята на спорта. Още в Ню Йорк обаче ирландката показа признаци на слабост при спорния си успех над Аманда Серано. Първото ѝ завръщане у дома в крайна сметка се превърна в първата ѝ загуба на ринга.

Самата Кати Тейлър падна с едно място надолу в класацията и вече е под №3, за да отстъпи именно на последната си опонентка.

Лидер в подреждането остава Клариса Шийлдс. Тя оглавява таблицата на PFP от успеха си над Савана Маршал насам, когато добави и пояса на WBO в средна категория към актива си.

В топ 10 на DAZN попадат още 4. Алиша Баумгарднер, 5. Аманда Серано, 6. Сениеса Естрада, 7. Микаела Майер, 8. Наташа Джоунс, 9. Савана Маршал и 10. Франшон Крюс-Дацурн.