Начало Бокс Карл Фрамптън обяви пенсионирането си след загуба от Херинг (ВИДЕО)

Карл Фрамптън обяви пенсионирането си след загуба от Херинг (ВИДЕО)

Карл Фрамптън обяви пенсионирането си след загуба от Херинг (ВИДЕО)
0

Карл Фрамптън обяви, че слага край на кариерата си в бокса. Той го направи секунди след загубата от шампиона Джамел Херинг за световната титла на WBO в категория „супер перо“.

34-годишният Фрамптън се оттегля със статистика 28 победи и 3 загуби, и след опит да стане първият ирландец с пояси в три различни категории.

Известният като „Чакала“ боксьор не се бе качвал на ринга от август 2020-та, когато надви Дарън Трайнър и по този начин си осигури мача за титлата.

Двубоят за пояса се състоя на гала в Дубай

Херинг имаше ръстово предимство пред Фрамтън и се възползва от него още в началните рундове, като успя да нанесе тежки удари във втората и третата част. Ирландецът не се отчая и имаше своя момент – Херинг получи травма над дясното око в четвъртия рунд, но въпреки обилната кръв, която се лееше, това не успя да го разконцентрира. Напротив, последваха два нокдауна – в петия рунд след прав ляв, а в шестия Фрамтън притисна Херинг до въжетата със серия от удари от близка дистанция, но получи ляв ъперкът, който го свали отново на пода.

„Чакала“ се изправи, но 30 секунди по-късно отново мощната левачка на американеца нанесе няколко тежки крошета и прави в лицето на безпомощния Карл, което накара неговия ъгъл да хвърли кърпата, а съдията да прекрати срещата 80 секунди преди края на шестия рунд.

„Победи по-добрият – каза Фрамтън и продължи със сълзи на очите. – Дълбоко съм разстроен. Казах, че ще се оттегля, ако загубя тази битка и това ще направя. Жена ми и децата направиха толкова много жертви. Толкова ми липсваха. Просто искам да посветя живота си на семейството си. Имах добри и лоши моменти с бокса, но последните няколко години бяха най-добрите в кариерата ми.“

Реакцията на семейството на ирландеца не закъсня. Съпругата му Кристин написа в Twitter: „Исках да се оттегли много отдавна“.

За Херинг това бе 23-та победа, като 11 от тях са след нокаут.

„Последната ми среща не бе най-добрата. Хората се съмняваха в мен. Наричаха ме как ли не, но дори и при загуба сега, нямаше да се откажа“, категоричен е Херинг.