Начало Бокс Кметът на Перник връчи специални статуетки на 10 легенди
0

Кметът на Перник връчи специални статуетки на 10 легенди

Кметът на Перник връчи специални статуетки на 10 легенди
0

Кметът на Перник Вяра Церовска връчи специално изработени статуетки на 10 ветерани-боксьори, прославили миньорския град в страната и чужбина. Това са Георги Станков (медалист от олимпиадата в Мексико), Ефтим Лефтеров, Йордан Казачки, Веселин Пашалиев, Герасим Герасимов, Валентин Първанов, Тодор Занданов, Григор Григоров, Валентин Лазаров и Манол Йорданов.

Инициативата е част от програмата на държавното първенство по бокс за юноши старша възраст, което се провежда в Перник.

Това е един от начините младото поколение да се запознае със спортната гордост на Перник и да пожелае да достигне тези върхове, коментира проф. Ефтим Лефтеров. Той изрази съжаление, че много от пернишките светила в бокса вече са починали – преди няколоко месеца земния си път завърши и Йордан Христов.

Проф. Лефтеров похвали организацията на турнира. Той възнамерява да предложи на федерацията в Перник да бъде организирана и международна боксова проява.

Перник е боксьорски град от 30-те години на миналия век. Сега два клуба развиват бокс, има и добри състезатели, посочи още Лефтеров.

Според кмета Вяра Церовска много важно е спортът да намира добро домакинство в Перник и това е една от целите, които си е поставила общината. Във втория ден от държавното първенство по бокс бяха изиграни 27 срещи.

тагове:

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.