Начало Бокс Велико! Кобрата потроши от бой Джонсън пред 15 000 души, идва мач за световната титла!
0

Велико! Кобрата потроши от бой Джонсън пред 15 000 души, идва мач за световната титла!

Велико! Кобрата потроши от бой Джонсън пред 15 000 души, идва мач за световната титла!
0

Кубрат Пулев победи по точки американеца Кевин Джонсън и защити Интерконтиненталната си титла на WBA на галавечер в столичната зала „Арена Армеец“.

Пред близо 15 000 екзалтирани фенове Кобрата заслужено надделя над своя опонент, който обаче показа с играта си, че не бе дошъл на разходка в България. Американецът показа защо единствено Антъни Джошуа е успял да го нокаутира през цялата му кариера и издържа всички тежки удари, които получи. Въпреки, че едва се държеше на крака си след деветия рунд, американецът стоически остана прав, макар и кървав и със затворено око, до финалния гонг.

Така Пулев се превърна в официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), за която ще трябва да се бие срещу победителя от мегабитката между Антъни Джошуа и Владимир Кличко, която е в събота на стадион „Уембли“.

Българинът излезе на ринга под звуците на „Притури се планината“ и бурните овации на цялата зала.

Джонсън успя да пласира два добри удара в първи рунд, които разклатиха Пулев. Българинът отвърна с ляв прав и две крошета, които намериха целта.

Левият прав на американеца работи добре и във втори рунд, а Кобрата отвърна с добри крошета. Българският боксьор наложи надмощие в последната минута на рунда и успя да пласира още от своите крошета.

Третият рунд бе отново за Пулев, който на два пъти успя да вкара добри комбинации, след като бе притиснал съперника си на въжетата.

В четвърти рунд Кобрата вкара доста добри удари в главата на Джонсън, но американецът също отново показа зъби и разклати българския боксьор с няколко удара.

Петият рунд бе изцяло на Кобрата, който нацели отлично на няколко пъти своя американски съперник.

Шестият рунд бе белязан с няколко разтърсващи прави и крошета в главата на Джонсън, който обаче успя също да вкара добри удари.

Американецът започна силно седми рунд и вкара много силно кроше в главата на Пулев. Кобрата обаче отвърна подобаващо и в един момент Джонсън се облегнав ъгъла готов да изплюе протектора.

В осми рунд Джонсън вече бе много изтощен и през целите три минути стоя до въжетата налаган от Пулев.

Деветият рунд не се различаваше, като Кобрата вкарваше мощни удари в главата на съперника. Джонсън пък постоянно навеждаше главата си. Брадата на американеца издържа два тежки ъперкъта.

Джонсън продължи да стои до въжето и да получава удар след удар. Американецът вече бе с надута вежда и кръв по устата, но хитро продължи да навежда главата си и да опитва да не пада в нокаут. Едното око на Джонсън се затвори напълно, а той едва се държеше на краката си.

Издръжливият Джонсън показа силен дух и отказа да сложи край на срещата. Излезе в 11-ия рунд, като единственатаб му цел бе да издържи прав до края на мача.

Кевин излезе и за 12-ия рунд, като видимо трудно се държепе на крака си. Пулев продължи да вкарва един след друг прави удари и крошета. Джосън обаче остана на крака. До края на мача Кобрата преследваше своя опонент, който пък бягаше по ринга. Ударите обаче продължиха да валят по главата и тялото на американеца.

В крайна сметка Джонсън издържа до финала, но логично победата бе присъдена на много по-добрия боксьор на ринга – Кубрат Пулев!

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.