Начало Бокс Кои са най-очакваните боксови мачове през лято 2019

Кои са най-очакваните боксови мачове през лято 2019

Кои са най-очакваните боксови мачове през лято 2019
0

2019-та година започна изключително обещаващо за феновете на бокса. Само за няколко месеци любителите на този вид спорт успяха да се насладят на множество двубои между големи имена, както и на няколко изключително красиви изпълнения. Още през януари станахме свидетели на добрата игра между състезателите от полусредна категория Мани Пакиао и Ейдриън Брунър. Оттогава насетне световната боксова сцена става все по-интересна. Разбира се, сезонът не мина и без родно участие чрез играта на Кубрат Пулев, който победи Богдан Дину в Калифорния.

И макар първата половина на годината вече да е зад гърба ни, лятото на 2019-та се очертава също толкова вълнуващо за любителите на бокса. Затова тези от вас, които са предпочели да останат пред екраните през юли и август, вместо да отидат на почивка, определено ще има с какво да запълнят времето си и няма да останат разочаровани. Именно с тази цел събрахме списък с всички по-важни двубои за този период, както и къде ще се състоят те.

6-ти юли:  Артър Вилянуева VS Нордин Убали

Следващият боксов двубой ще се състои на шести юли в столицата на Казахстан – Астана. В бившата съветска република ще се проведе среща между филипинеца Артър Вилянуева и френския състезател Нордин Убали, които ще си оспорват титлата на Световния боксов съвет в свръхлека категория.

12-ти юли:  Роб Брант VS Риота Мурата, а също и Кен Широ VS Джонатан Таконинг

На дванадесети юли феновете на бокса ще имат възможност да станат свидетели на цели шест мача между видни състезатели. Първите два двубоя ще се проведат в Осака, Япония. Там ще се изправят един срещу друг първо Роб Брант и Риота Мурата за титла в средна категория, а след това и боксьорите Кен Широ и Джонатан Таконинг в свръхлека категория.

Следващите два двубоя, провеждащи се на същата дата, са в Спортния дворец на крал Абдула, Джеда, Саудитска Арабия. Там ще излязат първо състезателите от полусредна категория Амир Хан и Били Диб,

а след това в тежка категория ще се съревновават дебютиралият преди няколко години Хюи Фюри и световноизвестният боксьор Самюел Питър. И двете събития са част от първенството Super Boxing League.

Последните два двубоя ще се проведат в зала Олимпия в Ливърпул. Първо ще се състезават Тери Фланаган срещу неизвестен засега опонент в лека категория, а след него ще излезе състезателят от средна категория Мартин Мъри, като неговият противник до момента също не е потвърден.

Ако следите с нетърпение развоя от първенството, можете да разгледате списъка със стратегии за залози на Нострабет, за да разберете как да правите възможно най-добри и печеливши залози, чрез които да спечелите пари от любимото си хоби.

13-ти юли:  Даниъл Дюбоа VS Нейтън Гормън, а също и Рей Вергас VS Томоки Камеда

На 13-ти юли любителите на бокса ще имат възможност да гледат два двубоя от два континента. В Лондон ще се изправят един срещу друг Даниъл Дюбоа и Нейтън Гормън. Английските боксьори ще се състезават в надпреварата за Британската титла в тежка категория.

От другата страна на океана в Калифорния ще се проведе сблъсък между Рей Вергас и Томоки Камеда. Двамата ще мерят сили титлата на Световния боксов съвет в свръхлека категория (52 – 53 кг.)

20-ти юли:

  • Мани Пакиао VS  Кийт Търман
  • Дерек Чисора  VS  Артур Шпилка
  • Дилиън Уайт VS Оскар Ривас
  • Дейв Алън  VS Дейвид Прайс
  • Калеб Плант VS Майк Лий

На 20-ти юли феновете на спорта отново ще наблюдават няколко сблъсъка между боксьори в английската столица. На същата арена ще се проведат цели четири двубоя в две категории. Първите три срещи ще са между състезатели от тежка категория. До момента потвърдените срещи са: Дилиън Уайт срещу Оскар Ривас, Дерек Чисора срещу поляка Артур Шпилка и Дейв Алън срещу Дейвид Прайс. Последният за деня двубой ще е между Лорънс Околи и неизвестен засега съперник, които ще мерят сили за Британската титла в полусредна категория.

На същата дата ще се проведат и две срещи в Лас Вегас, САЩ. Първата е между Мани Пакиао и Кийт Търман за титлата в лека категория на Световната боксова асоциация, а след тях на ринга ще излязат Калеб Плант и Майк Лий, съревноваващи се за титлата на Международната боксова федерация в супер средна категория.

27-ми юли:  Морис Хукър VS Хосе Рамирез

Последният по-голям двубой за месеца ще се състои на 27-ми юли в Колидж Център Парк, Далас, САЩ. Тогава един срещу друг ще се изправят боксьорите Морис Хукър и Хосе Рамирез, които ще се бият за две световни титли в лека полусредна категория.

3-ти август:  Майкъл Колнън VS Владимир Никитин

Месец август ще донесе на феновете на бокса няколко вълнуващи срещи, като засега много малко от обявените двубои са потвърдени. Това, което със сигурност знаем е, че на трети август ще станем свидетели на среща между Майкъл Колнън и руснака Владимир Никитин. Двамата ще излязат на ринга в родния град на Колнън – Белфаст.

На същата дата са обявени и цели три срещи в Ню Йорк. Единият е между Адам Ковнацки и Крис Ареола.

Другите сблъсъци са между Андре Берто и Мигел Круз и Маркъс Брауни и Джийн Паскал. За съжаление нито един от тези двубои все още не е официално потвърден.

17-ти август:   Клариса Шийлдс VS Ивана Хабазин

Последната обявена среща за август е от света на женския бокс. На ринга в Мичигън, САЩ ще излязат една срещу друга дамите Клариса Шийлдс и Ивана Хабазин, които ще се състезават за незаетата в момента титла на Световната боксова организация в средна категория.