Начало Бокс Ковальов си пожела мач със Саул Алварес (ВИДЕО)

Ковальов си пожела мач със Саул Алварес (ВИДЕО)

Ковальов си пожела мач със Саул Алварес (ВИДЕО)
0

Сергей Ковальов (34-3-1) се разправи с британеца Антъни Ярд (18-1), нанасяйки първа загуба в кариерата на 28-годишният боксьор от Лондон.

36-годишният ветеран запази титлата на WBO в лека тежка категория пред родна публика в Челябинск, след като нокаутира по-младият си опонент в 11-ия рунд. В интервюто си след двубоя, руснакът отправи официално предизвикателство към една от най-големите звезди на спорта – Саул „Канело“ Алварес.

Двамата бяха на път да се срещнат по-рано през годината, но в крайна сметка преговорите между тях се провлачиха прекалено много и на Ковальов му бе наредено да защитава пояса си срещу Ярд. Сега след като това е в миналото, няма пречки двамата да се срещнат, стига 29-годишният Алварес да поиска да качи няколко килограма.

„Много съм щстлив“, сподели Ковальов веднага след победата си вчера.

„Бих се пред родна публика. Надявам се следващият ми съперник да е „Канело“. Колкото до този мач, Ярд е много силен боксьор. Умен е и се защитава добре. Опитът ми се оказа решаващ. Вече съм на такъв етап в кариерата си, че не мога да губя“, каза шампионът, който на няколко пъти отдаде нужния респект на Ярд.

Вчера Ковальов изглеждаше впечатляващо срещу 8 години по-млад опонент.

Руснакът имаше повече въздух от Ярд в последните рундове и движението му по ринга бе по-плавно. Ярд със сигурност не е от класата на Алварес, но южноамериканецът далеч не е толкова габаритен колкото Ковальов или Ярд и със сигурност ще трябва да помисли добре дали иска да приеме битка с руския шампион.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.