Начало Бокс Крауфорд е разочарован, че получава признание чак към края на кариерата си

Крауфорд е разочарован, че получава признание чак към края на кариерата си

Крауфорд е разочарован, че получава признание чак към края на кариерата си
0

Терънс Крауфорд едва наскоро бе разпознат от боксовия елит, като един от най-добрите бойци в съвременния спорт. Това обаче го кара да се чувства зле, защото кариерата му продължава вече цели 15 години и то без да допусне нито една загуба.

Много хора ме попитаха, защо не се развълнувах след успеха си. Да, бях щастлив, защото доказах величието си пред света. Но в същото време бях и разочарован, тъй като ми отне толкова много време, за да получа това признание. Едва сега ми се даде шанс, за да се докажа, когато съм на 35. Преследвах Мани Пакиао в продължение на 9-10 години“, сподели безспорният шампион в полусредна категория пред Джо Роугън.

Най-големият мач в кариерата на „Бъд“ дойде именно срещу Ерол Спенс-младши през юли, когато успя да го нокаутира в 9 рунд в Лас Вегас. През годините той мина успешно през редица бойци от силните на деня, но нито една от звездите наоколо не посмя да се пробва с него. Сега се опитва да предизвика Саул Алварез, но мексиканецът преследва величия при далеч по-тежките и надали някога ще го видим отново да пада под 75 кг.