Начало Бокс Критиките са към Фюри, ами Валин?

Критиките са към Фюри, ами Валин?

Критиките са към Фюри, ами Валин?
0

Боксовият свят вече втори ден не спира да засипва с критики бившия №1 в тежка категория – Тайсън Фюри. Англичанинът победи Ото Валин с единодушно съдийско решение и остана без загуба при професионалистите.

Прогнозите за експресна победа на Фюри станаха на пух и прах, но такъв е спортът. Един „късметлийски удар“ (препратка към Джошуа – Руис) или брутална аркада… накланя обратно везните и променя стратегията за целия мач.

„Краля на циганите“ започна мудно и бе наказан в третия рунд.

За негово нещастие му се отвори брутална аркада над дясното око, а впоследствие и още една.

Снимка: БТА

Фюри продължи мъжки боя, а до края шведът се опита с мръсни номера да увеличи кръвоизлива, принуждавайки реферите да спрат мача.

Така победата щеше да отиде при него след технически нокаут.

След удара на гонга за край на рунд №6 Валин безцеремонно заби ръкавицата си в отворената рана над дясната вежда на Тайсън Фюри. Вижте мръснишкия приом, до който прибегна:

Постъпката на Валин разяри британеца.

В дните преди мача бившият световен шампион засипа с похвали съперника си, а по време на срещата се държа в духа на феърплея. И друг пример – Дионтей Уайлдър често се заканва преди мачовете си: „Ще има трупове“, но на ринга уважава противника. Който е там срещу него, за да си изкара хляба.

Трябва да признаем, ако не беше аркадата – Ото Валин не би издържал 12 рунда срещу Фюри. Шведът бе похвален за страхотната си игра, а номерцата му някак минаха между капките в медийното пространство.

Снимка: БТА

Докато Фюри бе оплют… за всичко.

Сякаш е трудно да разберем, че нестандартният боец има подписан договор с ESPN на стойност 80-100 милиона щатски долара (според различни източници). Телевизията гигант трябва по някакъв начин да си възвърне даденото, насочвайки се към мексиканската аудитория. Фюри не се прави на „луд“, носейки пончо и маска на всяка пресконференция. Така му е казано.

Дали се е продал?

Мнозина запитаха, а отговорът е прост. Нека си припомним дали Тайсън Фюри не дари за благотворителност всички приходи от първия си сблъсък с Уайлдър…

А сега е ред за №2.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.