Начало Бокс Кроуфърд спря Портър в десетия рунд (ВИДЕО)

Кроуфърд спря Портър в десетия рунд (ВИДЕО)

Кроуфърд спря Портър в десетия рунд (ВИДЕО)
0

Терънс Кроуфърд запази статуса си на напобеден боксьор при професионалистите. Той надделя над Шон Портът с технически нокаут в десетия рунд и запази титлата на Световната боксова организация (WBO) в „полусредна“ категория по-рано днес в Лас Вегас, Невада.

Това бе 38-а победа за Кроуфърд и 29-а преди последния гонг. В десетия рунд той изпрати Портър два пъти на земята, което доведе до решението от страна на щаба на последния, да прекратят двубоя. Шон и публиката в „Mandalay Bay“ не бяха съгласни с решението на неговия треньор и баща, Кени Портър, но след края на битката показа уважение и спортсментсво към съперника му.

Към момента на нокаута международната боксова медия badlefthook.com е оценявала рундовете с 86-85 в полза Кроуфърд. Официалните карти с оценките на съдиите край ринга все още не са известни.

„Той направи всичко, което трябваше да направи. Хващаше ме твърде чисто с ударите му и баща ми видя това. Таймингът ми не беше добър. Кроуфърд не ми позволи да си хвана ритъма. Той е истински динамит в ринга и извън него. Поздравления“, заяви Портър непосредствено след края на двубоя.

„Няма какволошо да кажа за Шон Портър. Той се е бил срещу всеки. Аз бях по-добрият днес и това е. Разгадах го в първия рунд. Бях и малко по-силен от мен. Той се опитваше да ме прегази, но аз го избутах и изполвах ъглите си……баща му взе правилното решение да спре двубоя“, катрегоричен бе „Бъд“ Круофърд след битката.

Вижте някои от най-добрите моменти в битката:

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".