Начало Бокс Линдън Артър със спорна победа над Антъни Ярд (ВИДЕО)

Линдън Артър със спорна победа над Антъни Ярд (ВИДЕО)

Линдън Артър със спорна победа над Антъни Ярд (ВИДЕО)
0

Шампионът на Великобритания в лека тежка категория – Линдън Артър, успя да победи сънарондика си Антъни Ярд в събота вечер.

Двамата сънародници се изправиха един срещу друг в Лондон, а залогът в срещата бе и получаване на шампионски мач за световния пояс на WBO.

Артър и Ярд не разчароваха феновете и изиграха красив и доста равностоен двубой, като в крайна сметка съдиите край ринга трябваше да определят победителя. А това се оказа 29-годишният Артър, който спечели чрез неединодушно решение (115-114, 115-114 и 111-117).

Шампионът разчиташе главно на левия си прав, като на моменти дори изглеждаше, че дясната му ръка е само за украса. Изненадващо за всички бе прекаленото търпение на Ярд, който рядко успяваше да наложи темпото и стила си на бокс.

Артър държеше опонента си на почтително разстояние през по-голямата част от мача, показвайки много добра защита в редките случаи, когато „Звяра“ атакуваше по-масирано.

Очаквано, след края на двубоя Ярд не бе никак доволен от отсъждането на съдиите и не скри разочарованието си от решението им.