Начало Бокс Луис Ортис: Не искам лесни мачове, искам Уайлдър

Луис Ортис: Не искам лесни мачове, искам Уайлдър

Луис Ортис: Не искам лесни мачове, искам Уайлдър
0

Тази събота Луис Ортис (30-1-0) се завръща на ринга в мач срещу германеца Кристиан Хамер (24-5-0).

За последно 39-годишният кубинец се би в един от подгряващите мачове на Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри през миналия декември, когато победи Травис Кауфман.

Дни преди първия си мач за 2019-та, „Кинг Конг“ даде интервю, в което говори за това какво очаква от предстоящия си противник и какви са големите му планове.

„Как върви подготовката за Кристиан Хамер? Какво да очакваме от теб?

– В момента съм в Маями, където прекарах лагера си. Мачът с Хамер е важен за мен, но целта ми е да се бия в далеч по-големи двубои. Но за да стигна до тях, трябва да премина през него.

Какво знаеш за Хамер?
 – Корав съперник. Спечели сблъсъка си с непобедения Михаел Валиш и издържа 8 рунда сТайсън Фюри през 2015-та, той е много стабилен и опасен боксьор. За да спечеля, ще трябва да дам всичко от себе си.
Какво мислиш за преминаването на Тайсън Фюри към „ESPN“?
-Мисля си, че аз съм единствения луд, който наистина иска втори мач с Уайлдър. Не знам дали съм побъркан или просто обичам да се съревновавам с най-големите, но обикновено хора, които са играли срещу Уайлдър изобщо не бързат за реванш. Но аз не искам лесни мачове и преодолими съперници, искам да довърша започнатото и отново да се бия за титлата.
Този план кара ли те да влезеш в мача с Хамер малко по-различно? Ако спечелиш, нищо чудно на 18-ти май да се озовеш на един ринг с Уайлдър?
– Не приемам нещата така. Трябва да изиграя срещата с Хамер така, както винаги съм правел – да следвам начертания план и да се придържам към основите. Ако направя това, вярвам че нещата ще се подредят сами. Като изключим реванша между Дионтей и Тайсън, феновете най-много искат да видят реванш между мен и Уайлдър. Ако Уайлдър е истински и си държи на думата, ще ми даде реванш, защото той знае, че аз съм най-голямата заплаха за него.

 

Мислиш ли, че си преминал на следващо ниво от последния ти мач с Дионтей или той просто те намери с добър удар?
 -Най-малкото съм по-активен от него. Преди мача с него си счупих ръката, но това не може да е извинение. Онази вечер той бе по-добър от мен и ме победи, но голяма част от хората знаят, че аз съм по-добрия боксьор, аз също съм на това мнение. А и ако погледнете към историята на бокса ще видите, че всеки голям мач е имал своя реванш. Но нека първо да шамаросам Хамер в Ню Йорк и тогава ще мисля за бъдещето.“

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.