Начало Бокс Майк Пери призна, че за 1 мач в BKFC е изкарал почти толкова, колкото за 15 в UFC

Майк Пери призна, че за 1 мач в BKFC е изкарал почти толкова, колкото за 15 в UFC

Майк Пери призна, че за 1 мач в BKFC е изкарал почти толкова, колкото за 15 в UFC
0

Пореден удар по имиджа на UFC идва от една от бившите звезди на организацията – Майк Пери. Той показа нагледно разликата в заплащането между най-голямата MMA организация и новите му работодатели от BKFC, като обяви, че за един мач е изкарал почти толкова пари, колкото за 15-те му битки в смесените бойни изкуства.

От срещата си с Еди Алварез през уикенда „Платинения“ си е заработил $1,1 млн. В същото време общата сума, която е спечелил от UFC възлиза на $1,3 млн.

От една страна не бива да се подценява фактът, че именно Дейна Уайт и компания го превърнаха в толкова голяма звезда, за да може днес всички да гледат на него, като на суперзвезда на бойните спортове. Но от друга също е факт, че UFC започва все по-осезаемо да отстъпва пред конкуренцията, особено при привличането на млади таланти.

Бойните спортове са сред най-рисковите изобщо в света. Контузиите там са неизменна част от кариерата на всеки състезател и жертвите, които те дават, често са изключително сериозни. Затова е важно още от ранните етапи в кариерата на всеки един атлет трудът му да се компенсира подобаващо, особено в организациите, които отчитат десетки милиони в приходи за всяка една от своите галавечери с тяхно участие.