Начало Бокс Майки Гарсия с изненадваща загуба от аутсайдер испанец

Майки Гарсия с изненадваща загуба от аутсайдер испанец

Майки Гарсия с изненадваща загуба от аутсайдер испанец
0

Бившият световен шампион в 4 различни дивизии – Майки Гарсия, разочарова феновете си при завръщането си на ринга.

33-годишният американец, който не се бе бил от февруари 2020-та, претърпя загуба от непретенциозния му противник Сандор Мартин. Срещата се проведе в ранните часове на неделя (българско време) в Калифорния, САЩ.

28-годишният испанец, който бе тотално отписван от букмейкъри и специалисти преди мача, взе победата чрез неединодушно решение (95-95, 97-93 и 97-93).

Първите 4 рунда не предложиха кой знае колко много екшън. Гарсия играеше от преден крак и постоянно се опитваше да пресира, но всеки път когато не внимавше отнасяше по няколко контриращи крошета.

По-сериозни размени се случиха в петия рунд, когато Гарсия реши да стои максимално близо до опонента си, нанасяйки му тежки удри в тялото и торса.

Мартин продължи да следва стратегията си и да контрира Гарсия при всяка удобна възможност. Испанецът се движеше все по-добре и спокойно в края на мача, пускайки по-бързите и точни удари. Нападенеито на Гарсия не бе на нужното ниво и в Мартин бе човекът, който контролираше двубоя с десния с прав. Именно европеецът завърши срещата по-силно, гарантирайки си по този начин заслужената победа.

Така испанецът с обратен гард записа знаменита победа над далеч по-именит опонент от него и вече е с актив от 39 победи и 2 загуби. Гарсия пък претърпя второ поражение в последните си три мача, като той има само три срещи в последните 31 месеца.