Начало Бокс Майкъл Хънтър: Не мисля, че Джошуа ще победи Усик (ВИДЕО)

Майкъл Хънтър: Не мисля, че Джошуа ще победи Усик (ВИДЕО)

Майкъл Хънтър: Не мисля, че Джошуа ще победи Усик (ВИДЕО)
0

Бокьорът Майкъл Хънтър смята, че Олександър Усик има шанс в сблъсъка със световния шампион на IBF, IBO, WBO, WBA Super в тежка категория – Антъни Джошуа.

Не мисля, че Антъни Джошуа ще победи Усик, освен ако не го нокаутира. Това е тежка категория, така че винаги има шанс за нокаут. Усик е достатъчно силен и много пъти го е доказвал. Той притежава куража и уменията да го направи“, заяви Хънтър пред „iFL TV“.

Усик и Джошуа ще се изправят един срещу друг на ринга на 25 септември, в сблъсък на двама олимпийски шампиони. Срещата най-вероятно ще се проведе на стадиона на футболния отбор Тотнъм.

Просто мисля, че Усик е твърде надъхан за него (Джошуа). Хората винаги припомнят битката с Чисора, защото той не изглеждаше толкова добре. Но мисля, че стиловете правят битките. Смятам, че на Усик ще му е удобно да се боксира с Джошуа.

Джошуа трябва да надхитри Усик. Знаем, че Джошуа има добър ъперкът, може би това е ударът, който може да използва, за да заблуди Усик, но ще му бъде много трудно да го удари. Знаем, че Усик ще наблегне върху защитата, защото целта му е да спечели по точки и да победи с единодушно решение“, разкри още американецът.

Олександър Усик е с баланс от 18 победи (13 с нокаут) и нито една загуба на професионалния ринг. Олимпийският шампион от Лондон 2012 година за последно се качи на ринга през октомври. На боксова гала, състояла се в „Уембли Арена“, Усик победи Дерек Чисора с единодушно съдийско решение.

„…това ще е трудно предизвикателство за Джошуа. Няма да се движи толкова лесно, колкото срещу Пулев или Анди Руиз във втората битка. Той няма да има това превъзходство. Затова си мисля, че Джошуа трябва да рискува, за да победи Усик. Те ще се бият, така че определено има шанс, това да стане, ако излязат на ринга. Така че ще видим“, завърши Хънтър, чиято единствена загуба на професионалния ринг е именно от Усик в сблъсък за световната титла (WBO) в полутежка категория.

Антъни Джошуа има баланс от 24 победи (21, от които с нокаут) и 1 загуба (от Анди Руис-младши). Световният шампион на четири боксови организации (WBA Super, WBO, IBF и IBO) за последно се качи на ринга в края на декември 2020 година когато нокаутира Кубрат Пулев. В срещата бяха заложени всички пояси, а тя се проведе в зала „Уембли Арена“.