Начало Бокс Малката Кобра се контузи, Лъвовете с победа в Националната лига
0

Малката Кобра се контузи, Лъвовете с победа в Националната лига

Малката Кобра се контузи, Лъвовете с победа в Националната лига
0

Отборът на Лъвовете, воден от националния треньор Жоел-Солер Арате, спечели втора победа в Националната боксова лига „Ефбет“.

В бургаската зала „Младост“ снощи тимът постигна 5 победи срещу 4 за Багатурите с наставник Александър Александров. „Лъвовете“ постигнаха същия резултат и в първия кръг в Плевен през юни, като победиха с 5:4 Хановете.

Победи за тима на Арате в Бургас постигнаха Тинко Банабаков (кат. до 52 кг), Боян Асенов (56), Петър Драганов (69), Георги Донков (75) и Виктор Николов (81). В очакваната като най-оспорвана среща при 56-килограмовите най-малкият от братята Асенови се наложи над друг национал – Стефан Иванов, с 3:0 съдийски гласа – 29:28, 30:27, 29:28.

Благой Найденов пък се контузи малко преди мача и не излезе срещу Николов при 81-килограмовите. Младежкият световен и олимпийски първенец от 2014 г. е под въпрос и за предстоящото първенство на страните от Европейския съюз.

Убедителна победа за Багатурите записа най-тежкият ни национал Петър Белберов, който спечели с 3:0 (30:26, 30:25, 30:27) срещу Александър Георгиев в кат. +91 кг.

Галавечерта в Бургас бе организирана от Българска федерация по бокс и Министерството на младежта и спорта, с подкрепата на Ефбет.

Последният кръг от веригата е през декември в София.